KNVB ontdekt fout bij NAC: aanwinst was mogelijk niet speelgerechtigd
dinsdag 10 februari 2015 om 11:04

NAC Breda staat mogelijk een straf van de KNVB te wachten. De ploeg van Robert Maaskant maakte na de winterstop gebruik van de diensten van Milos Zukanovic, maar hij beschikte mogelijk niet over de juiste papieren.

Dat meldt de voetbalbond dinsdag in een persbericht. Er is een onderzoek gestart of Zukanovic niet speelgerechtigd was tijdens de wedstrijden van NAC tegen Willem II, Excelsior en PSV. Zukanovic kwam in januari over van de Servische club FK Crvena Zvezda en heeft de Kroatische nationaliteit. Volgens de Nederlandse wet moeten werknemers met de Kroatische nationaliteit eerst een tewerkstellingsvergunning hebben.

Zukanovic beschikt echter niet over deze vergunning, aldus de KNVB. De aanklager betaald voetbal is daarom een onderzoek gestart. Behalve de drie genoemde wedstrijden in de Eredivisie kwam Zukanovic ook in actie bij een wedstrijd van Jong NAC Breda.

Als de aanklager bewezen acht dat Zukanovic niet over de juiste papieren beschikt, wordt besloten of NAC en/of de speler een straf krijgen. Vervolgens wordt ook nog gekeken of het besluit invloed heeft op de genoemde wedstrijden.