More Activity

95 Profielboodschappen

 1. Conversatie bekijken
  Haha nee joh was maar een geintje.
 2. Conversatie bekijken
  Zelfingenomen kwal haha, roept van alles en heeft af en toe gelijk en benadrukt dat heel erg graag.
 3. Conversatie bekijken
  Beste serie. Kijk het nu voor de 6e keer ofzo. Ga altijd stuk. Perfect als stonerserie.

  Echt een aanrader.
 4. Conversatie bekijken
  Haha ach zijn maar gemiddeldes. Maar ik snap de fixatie op groot nooit zo, ook vanuit vrouwen vaak.
 5. Conversatie bekijken
  Haha playa, maar inmiddels heb je al uitgevogeld dat dat strand betekent. Je moet de rest alleen nog loslaten
 6. Conversatie bekijken
  Ik wens jou ook een fijne nachtrust!
 7. Conversatie bekijken
  Goede ramadan toegewenst maat
 8. Conversatie bekijken
  Haha ik heb nog nooit opties aangeraakt, is in Europa ook niet mogelijk voor Amerikaanse stock geloof ik. Gewone stock is goed genoeg ook haha. Er zijn genoeg grote techstocks die de afgelopen 10 jaar 10x zijn gegaan, zoals Amazon en Apple. En Apple was geen onbekende speler in 2011, de iPhone was al 4 jaar op de markt en het was al een erg populair merk. Losse aandelen zijn natuurlijk wel wat risicovoller, maar hebben ook hogere upside. ETF's zijn relatief veilig, je verliezen zijn beperkt, maar je winst ook. Losse stocks kunnen harder fluctueren, maar als je een paar toffe merken eruit pikt waarvan je de lange termijn strategie ziet zitten, kun je echt hele mooie rendementen maken. Maar dan moet je er wel veel meer tijd in stoppen.

  Het is gewoon een kwestie van klein beginnen en lezen lezen lezen. Daarnaast ook letten op hoe je omgaat met de fluctuaties, zorgen dat je geen emotionele beslissingen neemt. Niet uit fomo opeens veel willen bijkopen als een stock hard omhoog gaat en niet uit angst verkopen wanneer een stock hard omlaag gaat (andersom werkt vaak beter, als een stock inlevert zonder goede reden, is het beste moment om te kopen). Gewoon ETF's beginnen en dan gaan richten op wat losse aandelen ernaast als je het risico aan kan/wil. Opties gewoon van wegblijven de komende jaren haha.
 9. Conversatie bekijken
  No worries. Ik denk dat het echt iets is dat echt veel beter uitgelegd moet worden. Nu doen vooral veel mensen met veel geld het. Daarom lees je ook steeds 'rijken worden rijker', terwijl iedereen het in principe op zijn eigen niveau kan doen (iemand die ruimte heeft om te sparen naast een noodpotje voor dingen als een kapotte wasmachine dan natuurlijk). Vroeg beginnen is ook een groot voordeel. Veel mensen ontdekken het pas laat, maar als je op je 30e begint ipv op je 40e kun je bijvoorbeeld al een extra dubbeling meemaken. Begin je op je 2e 2 extra dubbelingen (oftwel 4x je eindresultaat). Tijd is je beste vriend dus. Als je 40 bent en je legt elke maand een paar 1000 in, kun je iemand die vanaf zijn 20e elke maand een paar 100 inlegt al niet meer inhalen in principe (of het moet net een crisis zijn toevallig bijvoorbeeld).

  Korte termijn is 'gokken', lange termijn is vrij zeker een redelijk resultaat. Het fijne is dat inflatie vaak geen probleem is. Als alles duurder wordt, verhogen de bedrijven waarvan je aandelen hebt dus ook de prijzen, waardoor hun winst dus met de inflatie mee omhoog gaat. Juist op een spaarrekening laten staan is dan funest.
 10. Conversatie bekijken
  Het mooie van beleggen is dus ook dat het niet hoeft. Risico opzoeken en gokken. S&P heeft historisch gezien 7% rendement de afgelopen 80-100 jaar geloof ik. 7% rendement betekent elke 10 jaar verdubbelen. Dus stel je legt 10K in en legt nooit meer wat bij en haalt consistent 7% voor 40 jaar lang, dan verdubbel je na jaar 10, 20, 30, 40. Dat betekent 4 keer verdubbelen: 20k, 40k, 80k, 160k.

  Hier is een calculator waarmee je beetje kunt berekenen wat je na 20, 30 of 40 jaar opbouwt als je een bepaald maandelijks bedrag inlegt. Als je bijvoorbeeld maandelijks 100 inlegt, 5% interest neemt en 2% variance krijg je een beetje een beeld van de kracht van 'compound interest':
  https://www.investor.gov/financial-t...est-calculator

  Je maakt de winst dus juist op lange termijn. Zoals je kunt zien met het verdubbelen steeds. Die laatste verdubbeling is 70K meer waard dan die eerste verdubbeling. Dat is eigenlijk het belangrijkste waar beleggen op gebaseerd is: geduldig en consistent zijn.
Profielboodschappen 1 t/m 10 van 95
Pagina 1 van 10 123 ... LaatsteLaatste
Pagina 1 van 10 123 ... LaatsteLaatste
Over somagunner

Basic Information

Over somagunner
Woonplaats:
Den Haag
Favoriete club(s):
Arsenal
Favoriete speler(s):
Thierry Henry
Clubs:
arsenal

Statistieken


Totaal aantal berichten
Totaal aantal berichten
9.246
Berichten per dag
2,74
Profielboodschappen
Totaal aantal boodschappen
95
Meest recente boodschap
7 mei 2021 16:59
Aantal bedankjes
Aantal bedankjes
5.194
 • 3.220 bedankjes in 1.547 berichten
Tournament Stats
Tournaments Joined
0
Tournaments Won
0
Algemene informatie
Laatste activiteit
Vandaag 21:03
Aangemeld
23 maart 2012

1 Vriend

Vrienden 1 t/m 1 van 1